Cijenjeni gosti,

Hvala Vam što ste posjetili našu interenet stranicu te na Vašem interesu za Hotel Puntijar. Dozvolite mi da Vam ukratko opišem Hotel Puntijar i pozovem Vas da postanete naš gost.

Ljubav prema ugostiteljstvu, gastronomiji i tradiciji već se 175 godina njeguje u obitelji Puntijar. Kroz pripremu tradicionalnih hrvatskih jela, obitelj Puntijar generacijama je bila posvećena promicanju zagrebačke tradicije i kulture.

Nasljedivši taj isti etuzijazam i ljubav prema ugostiteljstvu, kao pripadnik pete generacije obitelji, bila mi je želja otvoriti hotel kako bih očuvao dugu obiteljsku tradiciju ali i tradiciju našeg zagrebačkog kraja.

Korijeni obitelji Puntijar zadiru duboku u prošlost Zagreba. Prvi pisani trag prezimena Puntijar (Lovro) zabilježen je 1581. godine. Ugostiteljska tradicija obitelji započinje 1838. godine kada je otvorena prva gostiona u Gračanima. Tijekom godina gostione obitelji nalazile su se na nekoliko lokacija u gradu. Godine 1920. g. Gjuro Puntijar gradi obiteljsku kuću na Gračanskoj cesti, gdje je 1987. otvoren restoran “Stari Puntijar”. Od srpnja prošle godine na spomentoj adresi, samo par koraka od našeg restorana Stari Puntijar, sada se nalazi i obteljski hotel – Hotel Puntijar.

Hotel Puntijar nudi svojim gostima 35 unikatno uređene prostrane sobe, uključujući dva Junior apartmana, kavanu te kongresnu dvoranu za 60 osoba.

Iako je zagrada Hotela potpuno nova, interijer odražava razna umjetnička i povijesna razdoblja Zagreba i Hrvatske. Namještaj, kao i drugi predmeti u hotelu, pažljivo su odabrani i restaurirani, a potječu iz različitih krajeva Hrvatske ili pripadaju obiteljskom nasljeđu. Više od 700 umjetničkih slika, fotografija i orginalnih novinskih članaka na zidovima hotela svakog gosta uvode u povijesnu priču Hrvatske, Zagreba i obitelji Puntijar.

Doživljaj povijesti ne bi bio potpun bez okusa tradicije. Muzej gastronomije i specijaliteti pripremani po orginalnim recepturama starih kuharica u našem restoranu Stari Puntijar, svakog ljubitelja gastronomije odvest će na putovanje kroz povijest hrvatske nacionalne kuhinje.

Naša je želja svakom gostu osigurati ugodan boravak u jedistvenom ambijentu starog Zagreba, te ujedno prenijeti dijelić Zagrebačkog štiha i obiteljske tradicije na buduće naraštaje.

Bit će mi zadovoljstvo ukoliko postanete gost Hotela Puntijar.

S poštovanjem,

Zlatko Puntijar

Print Friendly, PDF & Email