1838. – 2020.

182 godine obiteljske ugostiteljske tradicije

restoran-stari-puntijar

Gračanska obitelj Puntijar čije se prezime po prvi puta u starim listinama spominje još u šesnaestom stoljeću (1581. godine Lovro Puntijar) jedna je od rijetkih koje se mogu pohvaliti tako dugom obiteljskom tradicijom.

Ivan Puntijar prapradjed današnjeg vlasnika Zlatka Puntijara 1838. godine u Gračanima otvara svoju prvu gostionicu i dućan. Kroz sve te godine, do današnjeg dana, Puntijari su dočekivali i ugošćavali svoje goste.

Stare obiteljske recepte iskušavala je i dorađivala svaka generacija, vina su se pomno odabirala i čuvala. Pazilo se da svaki detalj na prostrtu stolu tvori nezaboravnu i harmoničnu cjelinu.

Zato danas kada sjedite u restoranu “Stari Puntijar” budite sigurni da o Vašoj ugodi, Vašem jelu i pilu brine šest generacija obitelji Puntijar.

Stotinu šezdeset osam godina u obitelji Puntijar prenosi se pravilo, da kako u svim vrhunskim restoranima, tako i kod nas, kucaju dva srca; jedno u kuhinji, a drugo u podrumu. Stoga Vas na stolovima “Starog Puntijara” očekuju birani specijaliteti, spravljani po receptima starih kuharskih knjiga, iz najveće privatne zbirke kuharica u Europi sa preko dvije tisuće naslova pohranjenih u muzeju gastronomije “Sveti Vid” u sklopu kompleksa “Kuće Puntijar”.

Vina su naš osobit ponos te čine široku paletu sa preko 400 etiketa. Naše ljubazno i stručno osoblje rado će Vam preporučiti adekvatno vino uz pojedino jelo da gastronomski doživljaj bude kompletan.

Poseban doživljaj je otvaranje pjenušca sa sabljom u vlastitom podrumu gdje u miru odležavaju najbolja godišta pojedinih vina.

Veseli nas da Vam možemo biti na usluzi!

Print Friendly, PDF & Email